Ελληνικο Δικτυο Οικοτουρισμου-EEN Greece

Information

Ελληνικο Δικτυο Οικοτουρισμου-EEN Greece

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οικοτουρισμού (ΕΕΝ) είναι ένα δίκτυο οργανώσεων που στοχεύει να διασφαλίσει ότι η προσφορά οικοτουρισμού στην Ευρώπη είναι μέρος μιας αυθεντικής  προσπάθειας διατήρησης της φύσης και αειφορίας. Ο στόχος μας είναι να συνδέσουμε τους εμπλεκόμενους με τον οικοτουρισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη και να βοηθήσουμε στη μεταφορά γνώσεων και εμπειριών προς όφελος των επαγγελματιών του οικοτουρισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των διαμορφωτών πολιτικής.  Το ΕΕΝ υποστηρίζει την ανάπτυξη και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προτύπου Σήμανσης Οικοτουρισμού (EETLS) ως μια κεντρική πρωτοβουλία που εξασφαλίζει βασικά πρότυπα ποιότητας στον οικοτουρισμό και ως εργαλείο αποφυγής «πράσινου ξεπλύματος» και μη βιώσιμων δραστηριοτήτων.  Το ΕΕΝ υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά εργαλεία  και τα εργαλεία αξιολόγησης ποιότητας που έχει αναπτύξει το ECOLNET τα οποία είναι προσβάσιμα ηλεκτρονικά και ελεύθερα διαθέσιμα για όλα τα μέλη του Δικτύου.

Website: http://www.ecotourism-network.eu
Members: 11
Latest Activity: Feb 26, 2015

Discussion Forum

3η Γιορτή Σπόρων στη Σπάρτη

Started by Eleni Barka Feb 20, 2014. 0 Replies

Την  Κυριακή στις 16 Μαρτίου 2014, ώρα 11 το πρωί, διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά  η «Γιορτή των Σπόρων» με στόχο την ενημέρωση όλων για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος και την έμπρακτη…Continue

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ (EaSI)

Started by Effie Karpodini-Dimitriadi Dec 12, 2013. 0 Replies

 Το πρόγραμμα  EaSI θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014 και αναμένεται να διαθέσει  €920 εκατομμύρια γαι την περίοδο 2014-2020. Θα υποστηρίξει καινοτόμες κοινωνικές πολιτικές και θα προωθήσει την…Continue

Comment Wall

Add a Comment

You need to be a member of Ελληνικο Δικτυο Οικοτουρισμου-EEN Greece to add comments!

Comment by Isabelle Trinquelle on February 26, 2015 at 17:36

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ


Είσαστε ξεναγός φυσικών περιοχών ή μουσείων, τουριστικός συνοδός, οδηγός βουνού και θέλετε να βελτιώσετε το επίπεδό σας στην ερμηνεία της κληρονομιάς; Ασχολείστε με τη φυσική ή την πολιτιστική κληρονομιά και ενδιαφέρεστε να βελτιώσετε την επικοινωνία με τους επισκέπτες σχετικά με το αντικείμενό σας; 

Το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος οργανώνει ένα πενταήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Μελίβοια (Λάρισας) από τις 28 Μαρτίου έως και την 1 Απριλίου 2015.

Δηλώσεις και πληροφορίες 
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν μια επιστολή ενδιαφέροντος και ένα βιογραφικό μέχρι τις 6/03/2015 στο : ibouchy[a]medcenv.org 

Comment by Eleni Barka on March 6, 2014 at 17:47

EURACADEMY ASSOCIATION'S 13TH SUMMER ACADEMY

The 13th Summer Academy is organised by the Euracademy Association in co-operation with the Hungarian Academy of Sciences, Research Centre for Economic and Regional Studies, Institute for Regional Studies, West Hungarian Research Unit on the theme ''Volunteering and Sustainable Rural Development'' and will be held in Szombathely, Hungary on 12th to 20th July 2014. Follow the link below to read the official announcement of the event.

http://www.euracademy.org/images/stories/doc/13thSA/announcement_13...

Comment by Eleni Barka on December 16, 2013 at 14:05
Comment by Isabelle Trinquelle on December 8, 2013 at 20:13

Έχετε μια πρόταση για την ανάπτυξη του οίκο-τουρισμού στην Ελλάδα;

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Ν.Γ.) καλεί ακαδημαϊκούς- ερευνητικούς φορείς (Ν.Π.Δ.Δ.- Ν.Π.Ι.Δ.) και Μη Κυβερνητικούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς με συναφές αντικείμενο λειτουργίας (με τις υπό ανάθεση μελέτες) να υποβάλλουν προτάσεις για εκπόνηση μίας ή περισσότερων από των κάτωθι αναφερομένων μελετών- ερευνών:

  • Ανάπτυξη Νεανικού Τουρισμού στην Ελλάδα
  • Κοινές δράσεις νέων των χωρών της Μεσογείου για την εμπέδωση της έννοιας της αειφόρου ανάπτυξης
  • Πρωτοβουλίες εκ μέρους του κράτους για στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας – Διεθνής Πρακτικές

Οι προτάσεις των παραπάνω φορέων πρέπει να περιλαμβάνουν αναλυτική περιγραφή του φυσικού αντικειμένου της μελέτης- έρευνας, μεθοδολογία υλοποίησης και συνολικό προϋπολογισμό (συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.). Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Τρίτη 10-12-2013 και ώρα 13:00 στο κεντρικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Ν.Γ. Αχαρνών 417 Αθήνα Τ.Κ 1143. Δείτε εδώ

Comment by Isabelle Trinquelle on December 5, 2013 at 12:11

Ημερίδα Ενημέρωσης για το Πρόγραμμα Erasmus+, Αθήνα, 18/12/2013
Το ERASMUS+ είναι το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης. Το νέο πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Προφανώς το (Key Action 2: Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών)  θα δένει ευκαιρίες για βελτίωση στης επαγγελματική εκπαίδευση στο τομέα του οικο-τουρισμού !

Comment by Isabelle Trinquelle on November 21, 2013 at 21:12

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (ΣΕΑΓΕ) θα πραγματοποιηθεί στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Βεργίνα, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2013.
Δείτε την ιστοσελιδα του ΣΕΑΓΕ

Comment by Eleni Barka on November 21, 2013 at 15:59

Διαμονή και εργασία σε ελληνικές φάρμες! 

http://agroxenia.net/

 

Members (11)

 
 
 

ABOUT ECOLNET

This project has been funded with support from the European Commission.

The European Ecotourism Knowledge Network (ECOLNET) is a 3-year project (2010-2013) co-financed by the European Commission, Lifelong Learning Programme, Transversal Programmes, Key Activity 3-ICT Networks.

For more info, please visit the ECOLNET official website.

Facebook

Latest Activity

Vítor Pereira updated their profile
Dec 19, 2022
Adudé Fafa Akue updated their profile
Mar 15, 2021
Frosso Dimitrakopoulou is now a member of European Ecotourism Network
Mar 7, 2021
Maris A updated their profile
Mar 5, 2021

Members

© 2024   Created by Fouli Papageorgiou.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service